Değerli Günler ile Değerler

Okulumuz 3F Sınıfı Sınıf Öğretmenleri Soner KAYA rehberliğinde, çeşitli il ve okullardan 10 öğretmenin rehberliği ile yürütülecek olan Değerli Günler ile Değerler adlı e twinning projesine katılmıştır. Tüm paydaşlara projesine sürecinde başarılar dileriz.

03.11.2021 160

Projemizin temel amacı, öğrencilerimizin milli, manevi ve ahlaki yönlerini desteklemek, iyi yönlerini ortaya çıkarıp geliştirmektir. Ayrıca belirli gün ve haftalar kapsamında çeşitli etkinliklerle öğrencilere farklı öğrenme ortamları oluşturmak, öğretmenlere ise farklı öğretim araçlarıyla kendilerini geliştirme imkanı sağlamayı hedefliyoruz.

• Değerlerimizi tanıtma, kültürel

değerlerimizi koruma ve farkındalık oluşturma,

• İnsani değerlere karşı duyarlılık oluşturma ve bu değerleri davranışa dönüştürme,

• Ders dışı etkinliklerle farklı öğrenme ortamları oluşturma,

• Bireysel ve grup çalışmalarında sevgi, saygı ve hoşgörü ortamında performans ortaya koyma,

• Öğrencilerin kendi yeteneklerinin farkına varmalarını sağlama,

• 21. yüzyıl becerilerine sahip nesiller yetiştirirken kültürel ve evrensel değerlere duyarlılığı geliştirme,

• Öğrencilerin etkili iletişim becerilerini geliştirme,

• Belirli gün ve haftaların önemini vurgulama,

• İnsanı insan yapan değerleri çok yönlü öğrenme ortamında kalıcı hale getirme,

• Web 2.0 araçlarını ve teknolojiyi eğitimde

kullanma.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz ekim ayında başlayacak ve 7 ay sürecektir. ilk ayı hazırlık olarak planlanacak. Twinspace öğrenci kaydı, izin belgelerinin alınması, logo ve afiş çalışmaları gibi hazırlıklar yapılacaktır. Ekim ayından itibaren proje ortaklarıyla birlikte belirlenecek değerler ve belirli günler aylara paylaştırılacaktır. Basit kodlama, resim, müzik, drama çalışmaları ile her ay etkinlikler yapılacaktır. Proje ortağı okullarla işbirlikçi ortak çalışmalar gerçekleştirilecektir. Proje etkinliklerini içeren e-kitap ve e-dergi hazırlanıp, proje sonlandırılacaktır.

Öğrencilerde;

• Belirli gün ve haftalar ile değerlerimizi

bütünleştirerek yeni bakış açıları kazandırmak,

• Farklı öğrenme ortamları oluşturmak,

• El becerilerinin gelişimine katkı sağlamak,

• Milli ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak,

• Etkili iletişim becerilerinde artış sağlamak,

• İnsani değerlere karşı duyarlılık oluşturup, bu değerleri davranışa dönüştürmek,

• İşbirlikçi çalışma becerilerine katkı sağlamak,

• Teknolojiyi eğitimde kullanma becerilerinde artış beklenmektedir.