16.09.2013 4446

Mehmet KİPRİ:

Karaoğlanlı Köyü çiftçilerinden Sıdıka-Hüseyin KİPRİ 'nin oğlu Mehmet 1923 'te Adana'da doğdu. İlk ve orta okulu Adana'da okuduktan sonra Erkek Lisesi'ni bitirip İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu. Adana'da İl Sağlık Müdürlüğü'nde Hükümet Tabipliği  görevini yaptı. 18.08.1980 tarihinde İl Sağlık Müdür muavini olarak emekli oldu. 1989 yılında vefat etti.

Bedia KİPRİ:

Hüsniye ve Mehmet Kaplan GÜÇLÜ 'nün kızları olan Bedia KİPRİ, 02.12.1930 tarihinde beş kardeşin en büyüğü olarak dünyaya geldi. Adana Kız Enstitüsü' nden mezun olduktan sonra Mehmet KİPRİ ile evlendi.

Mehmet ve Bedia Kipri çiftinin en büyük hayali kendi isimlerini taşıyan bir okul ile ülkemiz eğitimine hizmet etmekti. Bedia Hanım; bu hedefine eşinin vefatından sonra,  2009 yılında Adana Valisi Sayın İlhan ATIŞ ve İl Milli eğitim Müdürü Abdulgafur BÜYÜKFIRAT ın katkıları ile Çukurova İlçesi Belediye Evleri Mahallesi 84224 sokakta yapımı tamamlanan okul binasının isim hakkını alarak ulaşmıştır. 2009–2010 Eğitim-Öğretim yılında 'Mehmet-Bedia Kipri İlköğretim Okulu' adı ile hizmete açılmıştır. Mehmet-Bedia çiftinin bir çocuk sahibi olamama üzüntüsü, yüzlerce çocuk sahibi olma sevincine dönüşmüştür.

2013/2014 yılından itibaren okulumuz ilkokula dönüştürülerek, "Mehmet-Bedia Kipri İlkokulu"  olarak Eğitim - Öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir.