2021

2021 "İstiklal Marşı Yılı" olarak kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisimiz İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı olan 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" olması kararını alınmıştır.

27.12.2020 577

Kurtuluş Savaşı'nın manifestosu ve milli irade beyanı olan İstiklal Marşı'nın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy, Aziz milletin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.

"Mütefekkir, münevver ve edip kişiliğiyle Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesinde şehir şehir dolaşarak Anadolu'da bağımsızlık ateşinin alevlenmesine katkı vermiştir. Onun birlik, beraberlik, bağımsızlık ve vatan tutkusunu tasvir ettiği eserleri, milli şuurun beslendiği önemli kaynaklarımız arasında yer almaya devam etmektedir.

27 Aralık "Milli ve manevi değerlere bağlılığını İstiklal Marşı'nda ve diğer kıymetli eserlerinde tecessüm ettiren Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümü olması nedeniyle bu mirasını gelecek nesillere aktarmayı, onun düşünce ve ideallerini yaşatmayı önemli vazifelerimizden biri olarak kabul ediyoruz.

Ebediyete uğurlamamızın 84. yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a Allah'tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yâd ediyoruz.