10 Kasım

10 Kasım

12.11.2019 341

Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemali ATATÜRK'ü ölümsüzlüğe geçişinin 81. yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum.

Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, karalar bağlama günü hiç değildir. Bugün O'nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatansever olabilme günüdür.
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Mustafa Kemal Atatürk bugün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve inkilapları, hedef ve arzuları yaşamaktadır. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde yaşamaya devam edecektir.

57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür.

Bugün, Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Onun hayalleri ile yaşamalı, ülkülerini yaşatmalıyız.

Bizler yaşadığımız coğrafyada yaşanan olayları, savaşları, milletimizi, bayrağımızı, bölünmez bütünlüğümüzü, egemenliğimizi ve istikrarımızı hedef alan hain girişimleri gördükçe Büyük Gazinin bizlere emaneti olan Cumhuriyet ve Bağımsızlığımızın önemini daha iyi anlıyor ve bu değerlerimizi koruma noktasında daha çok şuur kazanıyoruz.
Atatürk'ün "Cumhuriyeti biz kurduk; Onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz" sözü de bizlerin daima bu şuurda olmamız gerektiğinin bir ön görüsüdür. Hepimize düşen görev; çocuklarımızı, gençlerimizi ve toplumun her kesimini bu ülkü ile eğitmek

12-11-201912-11-201912-11-2019